Kom med i Dansk Podcast Index


Dansk Podcast Index er åbent for alle udgivere af podcasts, som ønsker løbende at præsentere officielle tal for brugen og udbredelsen af deres podcasts, eneste forudsætning er at man er i stand til at opgøre antal downloads/streams for sin podcast, og at videregive denne statistik i et fast format, regelmæssigt.

Listen er baseret på indberetning af forbrug af podcasts fra de deltagende udgivere af podcasts, og opdateres på ugentlig basis, med en uges forsinkelse. Det vil sige at antallet af podcasts og downloads/streams for uge 1, indberettes i uge 2, og offentliggøres i uge 3.

Podcastmålingerne bygger på mediernes egne data, som registreres, når en podcast bliver hentet fra den server, som mediet har lydfilen liggende på – uanset om den bliver afspillet via dr.dk, Radioplay, Apple, Googles podcast-apps, eller en helt femte udbyder.

Audit

Alle podcastere og broadcastere, der ønsker at deltage i målingen skal som udgangspunkt lade deres afviklingssystem gennemgå en 3. parts auditering.

Selve auditeringen sker i samarbejde med en uvildig tredjepart. Prisen for et audit varierer alt efter om afviklingssystemet tidligere har været auditeret, hvor mange der skal auditeres på samme tidspunkt mv. Det anslås at prisen vil være ca. € 2.500–3.000 for at gennemgå et audit.

Undtagelse for små podcasts

Udgivere, der har podcasts, der samlet set på ugentlig basis har mindre end 3.500 download/streams og hvoraf ingen enkeltstående podcast opnår mere end 2.000 download/streams pr. uge behøver ikke gennemgå en audit proces før de optages på listen. Såfremt en udgiver opnår en periode på 4 uger hvor udgiverens samlede podcast aktivitet overstiger 3.500 download/streams kontaktes vedkommende m.h.p. at påbegynde en audit proces for fortsat at fremgå af listen.

Pris

Deltagelse i målingen er gratis i 2019 for medlemmer af Danske Medier. For udgivere som ikke er medlem af Danske Medier, er prisen for at få sine podcasts præsenteret på listerne kr. 1.500,- for 2019.

Kom med

Alle der ønsker at være en del af det nye Podcast Index opfordres til at kontakte Thomas Gynild, der vil koordinere optagelse på listerne og auditeringen. Det vil være muligt løbende at blive auditeret og herefter fremgå af listen. Se i øvrigt vejledning til indberetning her.

Oplysninger

Når du skriver til os må du gerne fortælle os lidt om dig og din podcast:

  • Navn på podcasten
  • Navn på udgiveren af podcasten
  • Navn på distributøren af podcasten
  • Kort om teknisk løsning (provider/hosting/statistik)
  • Erfaringsmæssigt trafikniveau (f.eks. downloads/streams pr. uge, el. pr. episode/udg. frekvens)
  • Kontaktperson (-er)